Bekreftet bruk av bjørnespray på isbjørn

I februar 2012 er vi kjent med 8 tilfeller hvor bjørnespray er brukt med godt resultat i akutte nødssituasjoner med isbjørn. Kjenner du til flere situasjoner det flott om du kontakter oss slik at vi kan holde denne siden oppdatert.

1.
Ved årsskiftet 2011 / 2012 ble det vist en film på Norsk TV der ekspedisjonen til Børge Ousland beskytter seg med bjørnespray mot isbjørn som blir nærgående.

2 og 3.
I Alaska omtales det 2 tilfeller der det brukes bjørnespray mot isbjørn i artikkelen du kan laste ned nederst på denne siden.

4 og 5.
I Russland beskrives en situasjon med bruk av bjørnespray i saken som er omtalt i dette innlegget. Dr. Nikita Ovsyanikov som siden 1990 har arbeidet på øya Wrangel i Russland har også filmet en situasjon hvor isbjørn er stoppet med pepperspray / bjørnespray.

6.
Craig Perham fra USFWS har video av en situasjon med isbjørn som er løst med bjørnespray.

7.
Oakley Cochran har dokumentert en insidens helt nord i Canada med isbjørn og bjørnespray.

8.
På 1990 tallet ble en konfrontasjon i Auyuittuq nasjonalpark i Canada løst med pepperspray. Du kan lese artikkelen i sin helhet her.
Auyuittuq National Park er en nationalpark på Baffin Island’s Cumberland Peninsula, Qikiqtaaluk Region i Nunavut i Canada. Regionen består av mange naturtyper som hører til i den arktiske villmarken som tundra, fjorder og isbreer.


View Larger Map